Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită de preoţi de mai multe confesiuni

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită de opt preoţi aparţinând mai multor confesiuni şi urmează să găzduiască mai multe evenimente religioase, printre care două cununii, programate în luna februarie.

336 afișări
Imaginea articolului Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită de preoţi de mai multe confesiuni

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită de preoţi de mai multe confesiuni (Imagine: Haaz Sandor/Arhiva Mediafax Foto)

Cea de-a şasea Biserică de gheaţă de la Bâlea Lac, construită în apropierea Hotelului de gheaţă, a fost sfinţită, sâmbătă, de opt preoţi aparţinând mai multor confesiuni recunoscute în România.

Odată sfinţită, biserica va găzdui mai multe evenimente religioase, printre care două cununii ale unor cupluri de britanici, programate în luna februarie.

De asemenea, au fost inaugurate, în premieră în acest an, patru construcţii de tip iglu, realizate în apropierea Hotelului de gheaţă, cu scopul de a oferi turiştilor care îşi doresc să înnopteze în camere de gheaţă mai multă linişte decât în hotelul propriu-zis.

"În fiecare an încercăm să facem ceva nou pentru turiştii care vizitează Hotelul de gheaţă. În acest an am făcut un mic complex de iglu-uri, care se pot închiria ca şi camerele de la Hotelul de gheaţă. Noutatea este că e mai intim aici, este un pic mai lateral, lângă hotel, şi este mai linişte faţă de camerele de la Ice Hotel, unde se mai ţin şi petreceri şi alte activităţi", a declarat Leo Klingeis, administratorul complexului turistic din gheaţă de la Bâlea Lac.

Atât camerele din iglu-uri, cât şi camerele din hotel pot fi închiriate cu 300 de lei pe noapte.

La eveniment au participat mai mulţi turişti, urcaţi la peste 2.000 de metri altitudine pentru a lua parte la slujba specială, dar şi pentru a vizita obiectivele turistice din gheaţă.

"Este foarte frumos, este prima oară în viaţa mea când văd un iglu", a declarat Cristi Buşoiu, unul dintre turiştii care au participat la eveniment.

Biserica de gheaţă are o formă apropiată cu cele din sezoanele trecute (inspirată după o biserică veche din satul sibian Mălâncrav) şi ocupă o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi, în ea putând intra, în acelaşi timp, 40-50 de persoane.

Potrivit realizatorilor bisericii, la fel ca anii trecuţi, biserica are un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

În anii anteriori, Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, mai multe botezuri şi cununii religioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici