Biserica de lemn din satul Urşi a fost premiată de Comisia Europeană şi Europa Nostra

  • Comisia Europeană şi Europa Nostra au anunţat câştigătorii ediţiei 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu - Premiile Europa Nostra, premiul UE pentru patrimoniul cultural finanţat prin programul Europa Creativă.
  • Printre câştigători este Biserica de lemn din satul Urşi, judeţul Vâlcea.
362 afișări
Imaginea articolului Biserica de lemn din satul Urşi a fost premiată de Comisia Europeană şi Europa Nostra

Sursa foto: Facebook

În 2021 cea mai înaltă distincţie europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări din 18 ţări.

Printre câştigătorii de anul acesta se află şi Biserica de lemn din satul Urşi, judeţul Vâlcea, proiect laureat la categoria Conservare.

Anunţul câştigătorilor premiilor pentru anul 2021 a fost făcut în cadrul unui eveniment on-line prezentat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, şi Hermann Parzinger, preşedintele executiv al Europa Nostra.

Laureaţii marelui premiu vor primi fiecare câte 10.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici