Bistriţa: Sute de oameni au participat la Serbările zăpezii, organizate în Complexul Wonderland - FOTO

Sute de oameni au participat, sâmbătă, la Serbările zăpezii, organizate, în premieră, în Complexul sportiv şi de agrement Wonderland aflat în curs de amenajare, şi s-au dat cu schiurile şi cu săniile în zona în care va fi amenajată o pârtie modernă cu instalaţie de ridicare.

458 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Sute de oameni au participat la Serbările zăpezii, organizate în Complexul Wonderland - FOTO

Bistriţa: Sute de oameni au participat la Serbările zăpezii, organizate în Complexul Wonderland (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Oamenii au mers pe Dealul Cocoşului, zona în care a început deja amenajarea Complexului sportiv şi de agrement Wonderland, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie de Primăria Bistriţa.

Cei prezenţi la Serbările zăpezii au fost invitaţi să participe la jocuri şi concursuri, fiind programate întreceri de coborâre cu sania, cu sacii din plastic şi cu placa, de sănii alegorice şi de schi-fond.

La baza pârtiei, sutele de participanţi au putut bea vin fiert, ţuică fiartă sau ceai cald şi mânca mititei, fripturi, cârnăciori şi popcorn.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a schiat şi el alături de oameni.

"Serbările Zăpezii au devenit o tradiţie, iată că suntem la cea de-a noua ediţie, dar la prima în această nouă locaţie. Viitorul Wonderland este dedicat celor care iubesc sporturile de iarnă şi se bucură de plăcerile zăpezii. Şi sunt foarte mulţi”, a declarat Ovidiu Creţu.

Salvamontul, Jandarmeria, Ambulanţa, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră au supravegheat buna desfăşurare a manifestării şi traficul în zonă.

Serbările zăpezii vor continua şi duminică. Atunci vor fi organizate din nou concursuri de coborât cu sania şi cu sacii, dar şi concurs de mountain-bike, tracţiuni de câini, concursul de frumuseţe ”Crăiasa Zăpezii”.

Pentru ediţia din acest an a manifestării a fost alocat un buget de opt mii de lei.

Potrivit planurilor municipalităţii, Complexul sportiv şi de agrement Wonderland se va întinde pe 292 hectare şi va cuprinde zone de agrement şi recreere pentru sporturi de iarnă, sporturi de vară, precum şi o sală polivalentă cu capacitate de patru mii de locuri, care ar putea ajunge în cazul concertelor la o capacitate de 6.500 de locuri prin ocuparea zonei centrale a acesteia.

În luna iunie a acestui an este programată începerea amenajării pârtiei de schi, lucrare pentru care Primăria Bistriţa va face un împrumut bancar de peste 20 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici