Blaga:Suntem pregătiţi să intrăm în Spaţiul Schengen dar sunt vulnerabilităţi privind infrastructura

Vasile Blaga a spus, joi, la bilanţul activităţii pe 2009 a Ministerului Admintraţiei şi Internelor, că România este pregătită să intre în Spaţiul Schengen, dar că principalele vulnerabilităţi sunt legate de infrastructură, fiind necesar un efort "serios' al Guvernului pentru rezolvarea problemelor.

74 afișări
Imaginea articolului Blaga:Suntem pregătiţi să intrăm în Spaţiul Schengen dar sunt vulnerabilităţi privind infrastructura

Blaga:Suntem pregătiţi să intrăm în Spaţiul Schengen dar sunt vulnerabilităţi privind infrastructura (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Romania este pregătită să intre în Spaţiul Schengen. Raportul de evaluare în domeniul frontierei maritime arată că anumite măsuri adoptate de România pot fi considerate bune practici", a declarat ministrul Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, România benficiază de unul din cele mai performante sisteme de supraveghere maritină.

Ministrul a subliniat însă că principalele vulnerabilităţi sunt legate de infrastructură, "astfel că este necesar un efort serios din partea Guvernului", fiind necesar să se accelereze rtimul de aplicare a tuturor măsurilor în vederea aderării la Spaţiul Schengen.

În 2010 sunt programate două vizite de evaluare în vederea aderării la Spaţiul Schengen, a mai spus Blaga.

Acesta a subliniat însă că, odată cu adresarea, presiunea la graniţe va creşte şi că România trebuie să fie pregătită pentru combaterea infracţionalităţii la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici