Bloc printat cu o imprimantă 3D. Se întâmplă în Germania şi un apartament va costa cât o chirie în Bucureşti

  • Peri 3D Construction tipăreşte 3D o parte a unei clădiri de apartamente cu trei etaje şi şase unităţi locative la preţuri accesibile din Germania.
  • Chiria maximă ar putea varia între 366 şi 488 de euro, în funcţie de mărimea unităţii.
  • Primii rezidenţi s-ar putea muta în locuinţa lor tipărită 3D în octombrie 2024.
18368 afișări
Imaginea articolului Bloc printat cu o imprimantă 3D. Se întâmplă în Germania şi un apartament va costa cât o chirie în Bucureşti

Bloc printat cu o imprimantă 3D. Se întâmplă în Germania şi un apartament va costa cât o chirie în Bucureşti

Germanii vor avea în curând posibilitatea de a se muta într-o clădire de apartamente cu pereţi printaţi cu o imprimantă 3D. Proiectul ar urma să ofere spaţii de închiriat la preţuri sub piaţă.

Peri 3D Construction cu ajutorul imprimantei 3D BOD2 va "tipări" în oraş minier Lünen din Renania de Nord-Westfalia, Germania, o clădire de şase unităţi locative în care chiria ar putea fi limitată la 486 de euro, relatează Business Insider.

Clădirea cu trei etaje şi şase unităţi se va întinde pe aproximativ 650 metri pătraţi.

Apartamentele individuale ar putea avea o suprafaţă cuprinsă între aproximativ 61 şi 81 de metri pătraţi.

Fiind o clădire finanţată din fonduri publice, chiria trebuie să fie plafonată la 6 euro pe metru pătrat.

Acest lucru înseamnă că chiriaşii ar putea plăti un maxim de 366 până la 486 de euro.

Peri se aşteaptă să finalizeze lucrările până la sfârşitul lunii noiembrie. Echipa a început construcţia în septembrie şi preconizează un timp total de imprimare de mai puţin de 100 de ore.

Dar asta nu înseamnă că locuinţele vor fi gata de mutat săptămâna viitoare: Doar pereţii de la primul şi al doilea etaj sunt printaţi 3D.

Ultimul etaj va fi construit folosind o "metodă de construcţie hibridă din lemn", potrivit unui comunicat al COBOD, producătorul imprimantei 3D Peri.

Restul, inclusiv fundaţia clădirii, va fi construit în mod tradiţional, ceea ce este încă o practică obişnuită pentru tehnologia de construcţie-tipărire 3D, aflată la început de drum.

Clădirea şi-ar putea primi primii locuitori în octombrie 2024.

Chirii în Bucureşti

Preţurile au stagnat în Capitală pe parcursul lunii octombrie atât în cazul garsonierelor, cât şi în cazul apartamentelor cu 2 camere. Bugetul mediu necesar pentru închirierea unor astfel de locuinţe rămâne de 320 euro/lună, respectiv 500 euro/lună.

Pe de altă parte, au fost identificate scumpiri semnificative în cazul apartamentelor cu 3 camere. Dacă în luna septembrie proprietarii solicitau, în medie, 650 euro/lună pentru o locuinţă de acest tip, în octombrie preţul s-a majorat la 675 euro/lună. Discutăm despre un avans cu aproape 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici