Boc a trecut pe roşu ca pieton după ce un poliţist a oprit traficul auto

Premierul Emil Boc a trecut pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce se deplasa, vineri, ca pieton, de la sediul Guvernului către filiala BCR din Piaţa Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din noul program "Prima Casă", traficul fiind oprit de un poliţist.

1715 afișări
Imaginea articolului Boc a trecut pe roşu ca pieton după ce un poliţist a oprit traficul auto

Boc a trecut pe roşu ca pieton după ce un poliţist a oprit traficul auto (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Guvernul a transmis un comunicat în care confirmă că premierul Emil Boc a traversat intersecţia pe culoarea roşie a semaforului, împreună cu alţi pietoni, respectând indicaţiile agentului de poliţie, fără însă să precizeze motivul pentru care poliţistul, care îl însoţea pe premier, a oprit traficul.

"Premierul Emil Boc a traversat strada, împreună cu ceilalţi pietoni, în momentul în care agentul de la Poliţia Rutieră, aflat în intersecţie, le-a permis acest lucru. Legea circulaţiei precizează că, atâta timp cât în intersecţie este un poliţist, se respectă indicaţiile acestuia cu întâietate", transmite Guvernul.

Sursa citată precizează totodată că agentul lucrează la Poliţia Rutieră şi nu face parte din garda personală a premierului.

Coloana premierului este formată, conform legii, din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază şi agenţi ai Poliţiei Rutiere.

Agentul Poliţiei Rutiere care a oprit, vineri, traficul auto pentru premierul Boc şi ceilalţi pietoni îl însoţea pe şeful Guvernului.

Sucursala BCR, unde premierul era aşteptat pentru a asista la semnarea contractului, se află în imediata apropiere a Palatul Victoria, astfel că Boc a ales să nu mai folosească maşina din coloana oficială, ci să se deplaseze ca pieton până la locul evenimentului. El a fost supravegheat şi însoţit pe tot traseul de mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

În momentul în care delegaţia de la Guvern a ajuns la trecerea de pietoni din faţa băncii, premierul s-a oprit la culoare roşie a semaforului, dar unul dintre poliţiştii care îl însoţea a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei şi a făcut semn pietonilor, inclusiv lui Boc, să traverseze.

Observând că trecerea maşinilor a fost blocată, iar poliţistul făcea semne pietonilor să treacă, Boc s-a decis, după o scurtă ezitare, să traverseze şi el pe culoarea roşie a semaforului.

Ulterior, după ce a asistat la semnarea contractului, Boc a ales să se întoarcă la Guvern tot pe jos, dar de această dată însoţit de un număr mare de reporteri şi operatori TV, cărora chiar le-a atras atenţia să nu traverseze intersecţia pe culoarea roşie a semaforului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici