Boc: Aşteptăm rezultatele finale cu optimism. Când eşti în marja de eroare nu poţi face aprecieri

Liderul PDL, Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că PDL aşteaptă cu optimism rezultatele finale oficiale ale scrutinului de duminică, spunând că atunci când eşti în marja de eroare nu poţi să faci aprecieri.

429 afișări
Imaginea articolului Boc: Aşteptăm rezultatele finale cu optimism. Când eşti în marja de eroare nu poţi face aprecieri

Boc: Aşteptăm rezultatele finale cu optimism. Când eşti în marja de eroare nu poţi face aprecieri

Preşedintele PDL, Emil Boc, candidat pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, a declarat, duminică seară, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că aşteaptă rezultatele oficiale ale alegerilor, întrucât se află "în marja de eroare", însă va respecta votul dat de clujeni.

Boc declara duminică seară că nu se va afla la ora 21.00 la sediul filialei şi că preferă ca, împreună cu candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, să se afle prin secţiile de votare.

"La ora 21.00 voi fi într-o secţie de votare împreună cu Alin Tişe, să vedem cum decurge procesul de numărare a voturilor, apoi vom fi în alte secţii. Vom ajunge şi la sediu mai încolo”, spunea Boc.

Cu toate acestea, Boc a ajuns la sediul PDL Cluj la ora 21.10 însoţit de Alin Tişe şi a spus că nu vrea să facă declaraţii până la aflarea rezultatelor oficiale ale scrutinului.

"Având în vedere datele sondajelor de opinie voi face declaraţii după rezultatele oficiale. Aşteptăm să se facă o numărătoare corectă a voturilor date de clujeni şi vom respecta votul pe care clujenii l-au dat astăzi. Aşteptăm rezultatele finale. Cât timp eşti în marja de eroare a sondajelor nu-ţi permiţi să faci niciun fel de aprecieri. Cel mai bun sondaj este consemnarea procesului verbal. Ce a ţinut de noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a obţine cel mai bun scor pentru PDL. Avem încredere şi vom respecta voinţa clujenilor de la vot. Am fost în secţiile de votare, inclusiv la ora 21 eram într-o secţie”, a afirmat Boc.

La sediul PDL Cluj se aflau la ora 21.00 liderul filialei, Daniel Buda, senatorul PDL Mihail Hărdău, deputatul Adrian Gurzău şi fostul prefect Florin Stamatian.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% din opţiuni, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.

Potrivit exit-poll-ului CURS, difuzat de Realitatea TV, Emil Boc (PDL) şi Marius Nicoară (USL) au câte 41% din voturi pentru Primăria Cluj-Napoca.

Conform exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 40,3%, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară a obţinut 43,1%.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga alegerile locale cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.

La alegerile locale din 2004, în schimb, Emil Boc a fost votat de 33,1 la sută dintre clujeni, în primul tur al alegerilor locale, unde a fost surclasat de candidatul de atunci al PSD, Ioan Rus, care a primit 40,1 la sută din voturi, pentru ca apoi să câştige alegerile în turul al doilea, votat de 56,25 la sută din clujeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici