Video Boc: Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine majorări salariale se înşală

Bugetarii care cred că prin grevă vor obţine bani suplimentari la salariu se înşală, deoarece majorări salariale nu pot rezulta decât din eficienţă şi productivitate, fundamentat pe o bază sănătoasă a economiei, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

20 afișări

"Cei care cred că prin grevă în fiecare zi se pot obţine bani suplimentari se înşală. Banii aceştia trebuie să rezulte din eficienţă, din productivitate, să existe o bază sănătoasă ca ei să aibă o acoperire reală. Dacă nu, ne minţim frumos că ne creştem salariile şi pensiile, dar a doua zi avem inflaţie şi majorări de curs euro-leu", a spus Boc.

El a arătat că deja la nivelul Guvernului au fost adoptate un prim set de standarde de cost pentru şcoli, pentru construcţia de săli de clasă şi de sport, iar în prezent se lucrează la etapa a doua a acestor standarde şi pentru alte domenii de investiţii.

Cadrele didactice afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia "Spiru Haret" şi Federaţia Educaţiei Naţionale au intrat, joi, în grevă generală de o zi, nemulţumite de scăderea veniturilor după intrarea în vigoare a legii salarizării, de disponibilizările anunţate şi de noua Lege a educaţiei.

Sindicaliştii din învăţământ au avertizat că dacă autorităţile nu găsesc o rezolvare la problemele din educaţie, ar putea intra în grevă generală pe termen nelimitat, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, care va duce la neîncheierea situaţiei şcolare, deci la blocarea anul şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici