Boc cere un raport privind incidentele de la teza unică

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că i-a solicitat ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să redacteze un raport referitor la incidentele apărute în desfăşurarea tezelor unice, document pe care să îl prezinte în următoarea şedinţă a Guvernului.

22 afișări
Imaginea articolului Boc cere un raport privind incidentele de la teza unică

Boc cere un raport privind incidentele de la teza unică (Imagine: Mediafax Foto)

"Am cerut ministrului un raport despre ce s-a întâmplat, concluziile vor fi prezentate miercuri în Guvern", a spus Boc.

Directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu, a demisionat, în urma incidentului de la teza unică la Istorie când, în subiectul II, în loc de "Armata II" a fost scris "Armata I", demisia fiind acceptată de ministrul Ecaterina Andronescu.

Andronescu a declarat, vineri, că a acceptat demisiile lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), precum şi a consilierului inspector pentru disciplina Istorie, Rodica Tudorică.

Potrivit ministrului, vineri, a demarat un control la CNCEIP care, săptămâna vitoare, va avea o nouă conducere.

"După ce vor fi încheiate toate tezele, Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare Învăţământul Preuniversitar va reintra în restructurare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Eroarea de la teza la Istorie a constat în faptul că în loc de "Armata II" a apărut "Armata I".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici