Boc, de acord cu îngheţarea salariilor, reduceri de sporuri şi de personal

Premierul Boc a afirmat că, personal, este de acord ca nivelul cheltuielilor bugetare să fie restrâns atât prin reducerea sporurilor şi îngheţarea salariilor mari, cât şi prin diminuarea numărului de funcţionari şi a cheltuielilor de personal, în principal la nivelul agenţiilor guvernamentale.

14 afișări
Imaginea articolului Boc, de acord cu îngheţarea salariilor, reduceri de sporuri şi de personal

Boc, de acord cu îngheţarea salariilor, reduceri de sporuri şi de personal (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat că personal consideră că că fi poate fi realizat "un mixaj" între unele reduceri de personal la nivelul agenţiilor guvernamentale, prin restructurare, comasare sau desfiinţare, combinat cu reduceri ale cheltuielilor de personal.

"Eu aş spune că ambele măsuri sunt probabile, un mixaj între unele reduceri de personal, de exemplu, la nivelul ministerelor, agenţiilor guvernamentale, combinat cu economie la cheltuielile de personal", a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

El a arătat că sporurile salariale nu vor mai fi acordate persoanelor cu venituri ridicate în aceeaşi proporţie ca până în prezent, ci vor fi stabilite limite calculate la salariul de bază, de până la maximum 30%, pentru fiecare minister sau agenţie.

Premierul a asigurat din nou că legea de salarizare unitară în sistemul bugetar va fi adoptată în acest an şi a amintit că Executivul va permite cumulul pensiei cu salariul de la stat doar în cazul persoanelor ale căror venituri nu depăşesc echivalentul salariului mediu pe economie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici