Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială

Disponibilizările din sistemul bugetar vor fi făcute în urma unei analize eficiente pe principiul competenţei, dar se va ţine cont şi de situaţia familială a unor funcţionari, pentru a nu fi trimişi acasă membrii aceleiaşi familii, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială

Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a făcut aceste declaraţii întrebat fiind cum comentează declaraţiile şefului statului potrivit cărora nu este o soluţie trimiterea în concediu fără plată pentru zece zile a bugetarilor, iar angajaţii ar trebui testaţi.

"Testarea angajaţilor este parte componentă a reformei statului. Am făcut reforma agenţiilor şi este evident că cei care vor dispune disponibilizarea a peste 9.000 de oameni din structurile statului vor ţine cont de competenţe. Şi se va ţine cont şi de situaţia familială", a precizat Boc.

Premierul a explicat că, dacă există doi bugetari într-o familie angajaţi în aceeaşi instituţie va trebui să se ţină cont de acest lucru, pentru a putea asigura şi o sustenabilitate financiară a acestor familii în perioada de criză.

Boc a amintit că principiul de bază al reformei statului va fi criteriul competenţei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Tulcea, că nu crede că soluţia de a acorda bugetarilor zece zile de concediu fără plată este cea corectă, apreciind că ar trebui făcute testări ale angajaţilor, în baza cărora "cei foarte buni" să rămână, cei "slabi" să plece.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marţi, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici