Boc: Guvernul estimează în continuare creşterea şomajului

Guvernul estimează în continuare o creştere a şomajului până la sfârşitul anului, în contextul procesului de restructurare, scăderea ratei de şomaj în ultimele luni fiind una conjuncturală, determinată de perioada de vară, a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul estimează în continuare creşterea şomajului

Boc: Guvernul estimează în continuare creşterea şomajului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a arătat, la videoconferinţa cu prefecţii, că execuţia bugetară pe primul semestru al anului indică o înrăutăţire a situaţiei bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, prin dublarea cheltuielilor.

"Pe această analiză a execuţiei bugetare, se poate observa că s-a înrăutăţit situaţia bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, unde deşi veniturile sunt similare cu cele din primele şase luni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este o parte bună şi o parte mai puţin bună. Partea bună este că veniturile nu au scăzut, dar este de aşteptat să se dubleze cheltuielile legate de fondul de şomaj, având în vedere procesul de restructurare. Chiar dacă, conjunctural, în ultimele patru luni avem o scădere a şomajului - conjuncturală, determinată de perioada de vară - până la sfârşitul anului vom în continuare o creştere a şomajului", a spus Boc.

Premierul a adăugat însă că cifra şomajului din România este încă cu mult sub media altor ţări din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor prezentate anterior de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în luna iunie a fost de 7,44%, faţă de 7,67% în mai, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 680.782, cu 21.072 mai puţini decât în luna precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici