Boc la întrunirea cu autorităţile sucevene: Investiţiile şi atragerea de fonduri UE sunt prioritare

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la întrunirea cu autorităţile locale din Suceava, că investiţiile şi atragerea de fonduri europene sunt prioritare pentru că acestea determină păstrarea sau crearea unor noi locuri de muncă.

47 afișări
Imaginea articolului Boc la întrunirea cu autorităţile sucevene: Investiţiile şi atragerea de fonduri UE sunt prioritare

Boc la întrunirea cu autorităţile sucevene: Investiţiile şi atragerea de fonduri UE sunt prioritare (Imagine:Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul nu are o prioritate mai importantă decât susţinerea locurilor de muncă prin investiţii şi atragerea de fonduri europene", le-a spus Boc autorităţilor prezente la şedinţa care s-a desfăşurat la Palatul Administrativ din Suceava.

El a susţinut că administraţia suceveană este "performantă şi pragmatică" întrucât are multe proiecte cu finanţare europeană şi are în vedere derularea unui număr mare de investiţii.

Premierul a spus că judeţul Suceava este singurul din ţară care are în lucru şi în pregătire construcţia a cinci şosele de centură, respectiv pentru municipiile Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Fălticeni. El le-a spus autorităţilor sucevene că Guvernul intenţionează ca până la sfârşitul acestui an să realizeze centuri ocolitoare pentru municipii şi cea mai mare parte a oraşelor din ţară.

"Trebuie să găsim resurse financiare din fonduri europene şi fonduri naţionale pentru ca acest program să se deruleze", a precizat premierul.

În ceea ce priveşte electrificarea cătunelor, în Suceava fiind 35 de localităţi fără energie electrică, premierul a spus că până la sfârşitul mandatului său va fi realizat programul de electrificare a celor 100.000 de gospodării din ţară care nu beneficiază de curent electric.

Întâlnirea la care Emil Boc a participat, alături de miniştrii Elena Udrea, Daniel Funeriu, Gabriel Sandu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu, a durat aproximativ o oră, iar la ora transmiterii acestei ştiri se încheiase.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici