Boc: MS va negocia cu medicii atât timp cât va fi necesar pentru a rezolva problemele

Ministerul Sănătăţii va negocia cu medicii de familie atât timp cât va fi necesar pentru a rezolva problemele apărute, deoarece nu este firesc ca oamenii să sufere din cauza birocraţiei, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.

32 afișări
Imaginea articolului Boc: MS va negocia cu medicii atât timp cât va fi necesar pentru a rezolva problemele

Boc: MS va negocia cu medicii atât timp cât va fi necesar pentru a rezolva problemele (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a afirmat, după vizita făcută la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Cluj, că Guvernul a aprobat contractul-cadru privind medicii de familie înainte de 1 aprilie.

"Ministerul Sănătăţii va negocia atât cât va fi necesar. Contractul-cadru a fost aprobat în Guvern şi urmează să se implementeze. Sper să se găsească înţelegere pentru că nu este firesc ca oamenii să sufere din cauza negocierilor sau a birocraţiei. Din punctul nostru de vedere noi am adoptat contractul-cadru în Guvern, înainte de 1 aprilie, iar detalii pot da cei de la Ministerul Sănătăţii", a spus Boc.

Medicii de familie au anunţat, joi, că nu vor semna contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) până nu vor primi sumele necesare funcţionării asistenţei medicale primare, respectiv aproximativ 10.000 de lei pentru finanţarea cabinetului, faţă de media de 4.200 de lei cât sunt acum.

În plus, liderii organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie au anunţat că, începând din 1 aprilie, nu mai prescriu reţete compensate şi gratuite, întrucât nu au contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe şest".

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a arătat că acţiunile medicilor de familie sunt nejustificate şi a atras atenţia că refuzul acestora de a prescrie reţete compensate şi gratuite va aduce mari prejudicii sănătăţii bolnavilor.

Ministrul Sănătăţii i-a cerut preşedintelui CNAS să lămurească de urgenţă cu reprezentanţii medicilor de familie modul în care casele de asigurări vor aplica prevederile contractului-cadru 2010.

Contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2010 a fost aprobat de Executiv în şedinţa de miercuri. Ministerul Sănătăţii pregăteşte normele de aplicare a contractului cadru pe 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici