Boc: Nu am nicio reţinere ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe Legea educaţiei

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, în judeţul Suceava, că nu are nicio reţinere ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe proiectul Legii educaţiei dacă acesta nu va fi deblocat într-un termen rezonabil de la Senat.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am nicio reţinere ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe Legea educaţiei

Boc: Nu am nicio reţinere ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe Legea educaţiei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"N-am nicio reţinere ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe proiectul Legii educaţiei naţionale pornind de la forma adoptată în Camera Deputaţilor pentru că acum nu mai există obiecţii că nu s-a dezbătut", a spus Boc, în localitatea suceveană Dărmăneşti.

El a arătat că tergiversarea legii de către opoziţie şi blocarea ei în comisie este inacceptabilă.

"Cred că un domeniu atât de important cum este educaţia naţională nu mai poate suferi amânare dacă vrem să dăm copiilor o educaţie pe măsura standardelor europene şi să facem o educaţie pe care toţi românii o doresc", a afirmat Boc, adăugând că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare va fi discutată această problemă.

Premierul Emil Boc declara şi sâmbătă că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului asupra acestui proiect de lege, pentru ca reforma educaţiei să meargă până la capăt.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii vor adoptarea noii Legi a educaţiei, care este blocată în Senat, după o dezbatere reală cu sindicatele, în Parlament, nu prin asumarea răspunderii Guvernului, aşa cum a anunţat premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici