Boc: Numărul celor care primesc venitul minim garantat, în scădere. Peste 5.300 de dosare au erori

Numărul persoanelor care primesc venitul minim garantat este în descreştere comparativ cu sfârşitul anului trecut, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate erori în 5.384 de dosare, a anunţat, vineri, premierul şi ministrul interimar al Muncii, Emil Boc.

92 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul celor care primesc venitul minim garantat, în scădere. Peste 5.300 de dosare au erori

Boc: Numărul celor care primesc venitul minim garantat, în scădere. Peste 5.300 de dosare au erori (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Din datele centralizate de Ministerul Muncii rezultă că numărul beneficiarilor de venit venit minim garantat este în scădere, de la 232.366 în decembrie 2010 la 198.743 la sfârşitul lunii martie a acestui an.

"Ca urmare a unor criterii riguroase au fost înlăturaţi cei care aveau venituri. Sunt resurse care merg la pensii, la investiţii. În urma controaleor au fost indentificate erori în 5.384 de dosare. Dintre acestea 4.828 au fost supendate iar 556 au fost încetate. Fenomenul nu mai este în creştere, ci în descreştere", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici