Boc: Numărul pensiilor de invaliditate nou înregistrate a scăzut cu 53,9 % după modificarea legii

Numărul pensiilor de invaliditate nou înregistrate a scăzut cu 53,9 la sută după intrarea în vigoare a noii legislaţii, în iulie 2010, în urma investigaţiilor făcute de atunci încoace 16.350 de persoane fiind "depensionate", a declarat, vineri, premierul şi ministrul interimar al Muncii, Emil Boc.

167 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul pensiilor de invaliditate nou înregistrate a scăzut cu 53,9 % după modificarea legii

Boc: Numărul pensiilor de invaliditate nou înregistrate a scăzut cu 53,9 % după modificarea legii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit acestuia, numărul pensiilor de invaliditate "crescuse exponenţial", ceea ce a dus la modificarea legislaţiei şi la verificarea dosarelor aflate în plată.

Boc a precizat, că în perioada 1 iulie 2009 - 31 martie 2010 au fost înregistrate 56.768 de cazuri noi de pensii de invaliditate, în timp ce, de la 1 iulie 2010 şi până la 31 martie 2011, au fost înregistrate 26.155 de noi cazuri.

"Începând de anul trecut, din iulie, am introdus o lege nouă în ceea ce priveşte controlul riguros al pensionărilor. Începând cu 1 iulie 2010, de când am aplicat noua legislaţie, (…) s-a stopat o evoluţie care mergea crescător. (…) Este o dovadă a faptului că noua legislaţie şi-a produs efectele", a mai spus Boc.

El a mai anunţat că în urma controalelor efectuate la dosarele aflate deja în plată au fost descoperite şi cazuri penale, explicând că în Olt şi Mureş medicii care au acordat pensii de invaliditate fără acoperire au fost traşi la răspundere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici