Boc: Persoanele cu funcţii de conducere în universităţi nu pot fi demnitari

Legea educaţiei naţionale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, stabileşte că nicio persoană cu funcţie de conducere în universităţi nu poate avea simultan calitatea de demnitar, prevedere care va fi aplicată începând cu următorul mandat, a declarat, miercuri, premierul Boc.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Persoanele cu funcţii de conducere în universităţi nu pot fi demnitari

Boc: Persoanele cu funcţii de conducere în universităţi nu pot fi demnitari

Solicitat de presă să comenteze informaţiile din presă conform cărora incompatibilitatea dintre funcţia de rector şi cea de demnitar a fost scoasă din forma finală a legii educaţiei, premierul a negat acest lucru.

"Nu este adevărat, vreau să fiu foarte clar şi fără echivoc, iar martoră este banda (înregistrarea-n.r.) Guvernului: a fost introdus acest amendament care spune că nicio persoană în funcţie de conducere în universitate nu poate cumula cu calitatea de demnitar. Este această prevedere, cum că toate dispoziţiile privind incompatibilităţile se aplică cu următorul mandat, şi nu mandatelor în curs, potrivit deciziei Curţii Constituţionale de la legile privind reforma justiţiei, promovate în 2005 de fostul ministrul Monica Macovei", a spus Boc.

El a mai spus că lucrurile sunt foarte clare, deoarece prevederea respectivă este în lege şi se aplică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici