Boc: Peste o sută de angajaţi AVAS au intrat în concediu medical pentru a scăpa de Legea salarizării

Peste o sută de angajaţi ai Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au intrat în concediu medical, încercând astfel să scape de sub incidenţa Legii de salarizare unitară, prin care salariile individuale sunt reduse de la 17.000 lei la 2.500 lei, a afirmat premierul Emil Boc.

171 afișări
Imaginea articolului Boc: Peste o sută de angajaţi AVAS au intrat în concediu medical pentru a scăpa de Legea salarizării

Boc: Peste o sută de angajaţi AVAS au intrat în concediu medical pentru a scăpa de Legea salarizării (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

El a susţinut, marţi seara, la postul public de televiziune, că "bugetarii de lux" care au avut salarii foarte mari nu mai beneficiază de astfel de venituri urmare a Legii salarizării.

"Bugetarii de lux care erau obişnuiţi cu 170 milioane de lei vechi pe la agenţiile guvernamentale nu mai au asemenea salarii, pentru că s-a tăiat această posibilitate şi s-a redus diferenţa între cel mai mare şi cel mai salariu, de la 1 la 12. De exemplu, la AVAS, o agenţie subordonată Guvernului, oamenii erau obişnuiţi cu salarii de 170 milioane de lei vechi. Pe 14 februarie, când practic a expirat contractul colectiv de muncă şi a intrat în vigoare Legea salarizării unitare şi pentru ei, ca pentru toţi muritorii, au coborât la salarii de 30 milioane lei vechi, 25 milioane lei vechi. Ştiţi ce au făcut prima măsură ? Şi-au luat concedii medicale o sută şi ceva de oameni, încercând, iarăşi, să obstrucţioneze punerea în aplicare a legii", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici