Boc: Punctul de pensie va fi majorat cu 2% începând cu 1 octombrie

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că punctul de pensie va fi majorat cu 2% începând cu 1 octombrie, potrivit angajamentelor luate faţă de pensionari şi în conformitate cu legile în vigoare.

41 afișări
Imaginea articolului Boc: Punctul de pensie va fi majorat cu 2% începând cu 1 octombrie

Boc: Punctul de pensie va fi majorat cu 2% începând cu 1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să ne respectăm angajamentele faţă de pensionari în ceea ce înseamnă pensia minimă şi majorarea cu 2% a pensiei de la 1 octombrie, astfel încât aceste angajamente pentru persoanele care sunt cele mai afectate de criza economică să fie respectate, aşa cum legile în vigoare ne-o cer", a spus Boc, după şedinţa coaliţiei.

Surse guvernamentale declarau, sâmbătă după-amiază, pentru MEDIAFAX, că FMI negociază cu guvernul disponibilizarea a 100.000-150.000 de bugetari până la mijlocul anului viitor, îngheţarea pensiilor, cu excepţia celor minime sociale, în 2009 şi 2010 şi a salariilor bugetarilor, până când legea salarizării unice va produce efecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici