Boc susţine că va accepta amendamentele parlamentarilor la Legea pensiilor

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că va accepta amendamentale parlamentarilor la Legea pensiilor cu excepţia celor care menţin legile speciale, precizând că va continua consultării cu partenerii sociali până când legea va fi dezbătută în Parlament.

71 afișări
Imaginea articolului Boc susţine că va accepta amendamentele parlamentarilor la Legea pensiilor

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Boc a explicat, marţi, partenerilor sociali motivele pentru care a fost obligat să ia decizia de asumare a răspunderii pe legea pensiilor, el subliniind că este vorba de necesitatea unor "legi drepte fără discriminare" şi că trebuie eliminate pensiile "nesimţite".

În al doilea rând, premierul a spus că trebuie să-şi respecte, în calitate de prim-ministru, responsabilităţile privind plata salariilor, a pensiilor, precum şi investiţiile care trebuie făcute în România.

Totodată, Boc a afirmat că adoptarea legii pensiilor este o condiţionalitate pentru finanţarea deficitului de către Fondul Monetar Internaţional. De asemenea, premierul a spus că această procedură "tăioasă" este una constituţională prevăzută în articolul 114 din Constituţie.

"La vremuri dificile trebuie luate măsuri dificile, altă soluţie nu există. Dacă Parlamentul refuză să adopte această lege, voi pleca acasă, nu voi avea niciun regret", a subliniat Boc.

Boc a mai spus că a discutat, până în prezent, cu partenerii sociali doar asupra principiilor Legii pensiilor, dar că în următoarea perioadă, respectiv două-trei săptămâni, până când proiectul va fi prezentat în Parlament, va continua dialogul cu partenerii sociali pentru eventuale amendamente ale acestora.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat, marţi dimineaţă, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici