Boc va explica iar sindicatelor, până săptămâna viitoare, beneficiile noului Cod al Muncii

Guvernul va explica din nou sindicatelor, până săptămâna viitoare, că noul Cod al Muncii nu instaurează sclavagismul, ci va ajuta la ocuparea mai uşor a unui loc de muncă, a declratat, joi, premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc va explica iar sindicatelor, până săptămâna viitoare, beneficiile noului Cod al Muncii

Boc va explica iar sindicatelor, până săptămâna viitoare, beneficiile noului Cod al Muncii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Dreptul la protest este garantat şi nu poate fi oprit, dar până săptămâna viitoare vom explica din nou că noul Cod al Muncii nu are nimic de-a face cu sclavagismul şi că afirmaţiile în acest sens sunt false şi fără acoperire", a spus Boc.

Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor organiza în Capitală, în 16 martie, un miting la care estimează că vor participa 50.000 de persoane, sindicaliştii invitând la protest toţi cetăţenii nemulţumiţi de locul de muncă întrucât Codul Muncii asumat de Guvern îi va afecta pe toţi angajaţii.

Sindicalişti spun că dacă în urma mitingului din 16 martie nu vor fi rezolvate cererile lor vor face grevă generală pentru care strâng semnături până pe 14 martie.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cezură care va fi dezbătută şi votată în 16 martie.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici