Boc vrea în spitale proceduri la urgenţe similare celor aplicate lui Michael Jackson

Introducerea unor proceduri eficiente şi rapide de acţiune în cazul urgenţelor medicale presupune un sistem care trebuie extins la nivel naţional, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, exemplificând afirmaţia prin procedurile aplicate de medicii americani în cazul lui Michael Jackson.

34 afișări
Imaginea articolului Boc vrea în spitale proceduri la urgenţe similare celor aplicate lui Michael Jackson

Boc vrea în spitale proceduri la urgenţe similare celor aplicate lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La finalul unei vizite efectuate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, premierul a arătat că ministerul de resort are în derulare un program de aplicare a unor sisteme moderne de coduri pentru primirea urgenţelor medicale.

"Îmi amintesc acum că am văzut, şi nu ştiu dacă e bună comparaţia, dar când s-a dat telefonul de urgenţă de la casa lui Michael Jackson, a fost vorba de proceduri, nu de persoane. A fost vorba de proceduri şi în câteva minute, indiferent de cine a fost vorba, s-a ajuns să se dea sfatul necesar şi să ajungă ambulanţa. Aşa ceva avem la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pe sistemul celor cinci coduri, unde fiecare pacient primeşte îngrijirea de specialitate în ambulanţă sau aici, în funcţie de tipul de probleme care au apărut. Dorinţa este să multiplicăm acest tip de sistem", a spus Boc.

El a arătat totodată că Executivul va căuta soluţii pentru dotarea spitalelor cu roboţi medicali, fără a prezenta detalii în acest sens.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici