Boc vrea înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru; decizia se ia după consultările din coaliţie

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că sancţiunile pentru munca la negru vor fi decise după analiza tuturor discuţiilor din coaliţie, el răspunzând astfel solicitării avansate de UDMR privind eliminarea incidenţei legii penale şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale mai mari.

32 afișări
Imaginea articolului Boc vrea înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru; decizia se ia după consultările din coaliţie

Boc vrea înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru; decizia se ia după consultările din coaliţie (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Există nuanţe şi nuanţe. Cert este că trebuie să avem de-a face cu o înăsprire a sancţiunilor pentru cei care după această flexibilizare mai utilizează munca la negru. Cu acest lucru toţi suntem de acord", a spus Boc.

El a arătat că trebuie înăsprite aceste sancţiuni pentru că nu este permis ca după ce a fost flexibilizat Codul Muncii să se menţină iarăşi munca la negru.

"Avem de luat măsuri mai aspre - în ce formă finală, evident că vi le vom prezenta după analiza tuturor discuţiilor din coaliţe. Cert este că eu mă pronunţ pentru înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru şi sper să am până la capăt susţinerea în coaliţie pentru acest obiectiv", a spus Boc.

UDMR nu are nicio obiecţie în privinţa procedurii asumării răspunderii dacă propunerile Uniunii de amendare a proiectului Codului Muncii vor fi acceptate de partenerii de coaliţie, a declarat, marţi, de liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, după întâlnirea cu premierul Emil Boc.

Potrivit lui Mate Andras Levente, un subiect adus în discuţie de Uniune este necesitatea ca neîncheierea contractelor individuale de muncă să fie considerate de noua legislaţie contravenţie, şi nu infracţiune, concomitent cu creşterea cuantumului amenzilor.

"În mod repetat, dacă un angajator nu încheie un contract individual de muncă cu acel angajat, va fi sau nu sancţionat ca şi infracţiune, deci cu puşcărie şi amendă penală sau va rămâne la nivel de contravenţie şi cu o sumă mai mare. Propunerea noastră este că nu ar trebui să fie infracţiune, ci ar trebui să mărim amenzile", a spus liderul deputaţilor UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici