Boc: Unele modificări la Codul Muncii nu întăresc puterea sindicatelor, cum îşi doresc acestea

Premierul Emil Boc a declarat marţi după întâlnirea cu grupul parlamentarii UDMR că unele modificări la Codul Muncii nu întăresc puterea sindicatelor, cum îşi doresc acestea, dar conferă posibilitatea ca România să aibă mai multe locuri de muncă.

70 afișări
Imaginea articolului Boc: Unele modificări la Codul Muncii nu întăresc puterea sindicatelor, cum îşi doresc acestea

Boc: Unele modificări la Codul Muncii nu întăresc puterea sindicatelor, cum îşi doresc acestea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sindicatele să ne convingă de faptul că actualele prevederi propuse vin în contradicţie cu intersele ţării. Poate că unele dintre prevederi nu întăresc puterea sindicatelor, cum ar dori ele, dar aceste prevederi întăresc această ţară sub aspectul capacităţii de a avea mai multe locuri de muncă aici, la noi", a spus Boc.

El a făcut apel pentru o discuţie raţională privind modificările al Codul Muncii, apreciind că poziţia personală a unuia sau altuia dintre liderii de sindicat nu poate fi considerată mai importantă decât interesul ţării.

"Tot ce este în interesul ţării trebuie promovat indiferent de poziţia personală a unuia sau altuia dintre liderii de sindicat. Noi nu facem legi pentru persoane, facem legi pentru români, pentru toţi cetăţenii acestei ţări, care să poată avea mai uşor un loc de muncă", a spus Boc.

Premierul a mai arătat că respinge toate afirmaţiile, pe care le-a catalogat drept " false" făcute de unii lideri de sindicat referitoare la modificările propuse la Codul Muncii.

"Vreau să resping toate afirmaţiile făcute de unii dintre liderii sindicali potrivit cărora Codul Muncii ar încălca Directiva 88 cu privire al timpul de muncă. Este fals. Directiva 88 a UE cu privire la timpul de muncă este mult mai dură decât prevederea pe care noi o propunem în Codul Muncii şi sub niciun aspect ea nu este încălcată", a spus Boc.

El i-a invitat, în consecinţă, pe liderii de sindicat să folosească corect afirmaţiile cu privire la documetele europene pe care le evocă, mai ales în materia directivelor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici