Borbely: Avem banii necesari pentru a asigura vouchere pentru toate rablele din ţară

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că există banii necesari pentru a asigura vouchere "pentru toate rablele din ţară", adăgând că suma alocată Programului "Rabla" poate fi suplimentată.

64 afișări
Imaginea articolului Borbely: Avem banii necesari pentru a asigura vouchere pentru toate rablele din ţară

Borbely: Avem banii necesari pentru a asigura vouchere pentru toate rablele din ţară (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Borbely a menţionat că vizitează judeţul Bihor pentru că acesta are "de departe, cele mai multe proiecte pe alimentare cu apă şi o pătrime din proiectele de la Fondul de Mediu".

El a vorbit despre Programul "Rabla", ale cărui efecte le-a caracterizat ca fiind "incredibile".

"Avem banii necesari pentru a asigura vouchere pentru toate rablele din ţară. 32.600 de vouchere au fost predate către REMAT-uri, alte 40.000 au fost tipărite şi am mai comandat la tipărire 10.000", a declarat ministrul.

Borbely a spus că suma alocată programului pentru acest an poate fi mărită oricând şi că din 20 martie va începe şi "Rabla pentru tractoare".

"Programul Rabla" a început în 18 februarie, după ce Guvernul a relansat campania de casare a maşinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmând că acest program a fost modificat, astfel că un proprietar poate casa mai multe maşini.

Prima de casare rămâne la 3.800 de lei, iar Guvernul speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable.

Premierul Emil Boc a afirmat, marţi, la Ploieşti, că Guvernul are suficiente resurse financiare pentru a colecta cel puţin 60.000 de maşini uzate în cursul acestui an, iar dacă va fi nevoie de suplimentarea fondurilor pentru "Programul Rabla" Executivul va putea face acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici