Borbely: La nivel mondial se va stabili o strategie de împăduriri

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, la Suceava, că la reuniunea din decembrie de la Cancun, în Mexic, privind încălzirea globală, se va lua o decizie privind stabilirea unei strategii globale pentru împădurire.

45 afișări
Imaginea articolului Borbely: La nivel mondial se va stabili o strategie de împăduriri

Borbely: La nivel mondial se va stabili o strategie de împăduriri (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Borbely a declarat, într-o conferinţă de presă, organizată la Suceava, că la Conferinţa privind schimbările climatice ce se va desfăşura în luna decembrie la Cancun se va lua cu siguranţă o decizie globală privind împăduririle.

"Va fi o strategie globală şi bani mai mulţi pentru împădurire. Este una din cele mai importante acţiuni de a salva planeta de la poluare, de la emisiile de carbon care trebuie reduse prin schimbările climatice", a spus ministrul.

El a menţionat că în România se continuă programele de împădurire şi că în acest an s-au alocat de şase ori mai multe fonduri faţă de anul trecut.

"Prin Fondul de mediu vom împăduri circa 35.000 de hectare, ceea ce e un pas destul de important", a spus Borbely.

El a arătat că, în judeţul Suceava, unde a vizitat două zone unde se fac în prezent împăduriri, s-a alocat o sumă de patru milioane de lei pentru astfel de acţiuni.

"Am fost plăcut impresionat de ceea ce s-a făcut aici pentru că e clar că este o dovadă de profesionalism", a spus ministrul Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici