Boris Becker se află în închisoarea Wandsworth: celule întunecate şi umede, pline de şobolani şi deţinuţi violenţi

Condamnat pentru faliment, germanul nu va beneficiat de niciun privilegiu, deşi Bum-Bum Becker a câştigat 6 turnee de Grand Slam, astfel că va rămâne într-o celulă supraaglomerată cel puţin 22 de ore pe zi.

10889 afișări
Imaginea articolului Boris Becker se află în închisoarea Wandsworth: celule întunecate şi umede, pline de şobolani şi deţinuţi violenţi

Boris Becker se află în închisoarea Wandsworth: celule întunecate şi umede, pline de şobolani şi deţinuţi violenţi

Condamnat pentru faliment timp de doi ani şi jumătate de închisoare în Southwark, sudul Londrei, fostul campion de tenis Boris Becker va trebui să stea cel puţin un an după gratii, înainte de a se putea bucura de un regim de semi-eliberare.

Avocatul Jonathan Laidlaw nu a reuşit să-l salveze de la detenţie pe câştigătorul a 6 turnee de Grand Slam, inclusiv 3 de la Wimbledon. Germanul a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi cu datorii restante.

El se află de vineri în închisoarea londonezp din Wandsworth care, în mod ironic, se află la câteva la kilometri de terenurile templului tenisului, care îi dăduse atâta glorie în trecut, este vorba despre Wimbledon.

Cu aproximativ 1.300 de deţinuţi, închisoarea este considerată una dintre cele mai dure din oraş, găzduind deţinuţi care suferă de probleme psihice şi abstinenţă de la droguri pe care le-au abuzat, toţi retrogradaţi cel puţin 22 de ore pe zi în celule înguste, umede şi incomode. 

Violenţa, la ea acasă

Pentru presa britanică, Daily Mail oferă o descriere detaliată a închisorii, prin cuvintele inspectorului şef al închisorii. Celulele sunt întunecate, nu duce lipsă de şobolani. Având în vedere de mediile din care provin puşcăriaşii, violenţa este la ea acasă.

Pentru presa britanică, Daily Mail oferă o descriere detaliată a închisorii, prin cuvintele inspectorului şef al închisorii Charlie Taylor. „Sunt prizonieri care se luptă să se obişnuiască cu lumina soarelui în timpul orelor de aer”, spune ofiţerul, „celulele în care sunt forţaţi să-şi petreacă cea mai mare parte a timpului sunt atât de întunecate”.

Potrivit statisticilor care datează din perioada de doi ani 2020-21, în fiecare zi în Wandsworth are loc cel puţin un caz de încăierare între deţinuţi. Ofiţerii au fost nevoiţi să folosească forţa în 1.295 de cazuri în aceeaşi perioadă, uneori chiar de patru ori pe zi, potrivit ziarului britanic.

Becker are 54 de ani. El nu a fost scutit nici măcar de interogatoriul psihologic, pentru a înţelege dacă ar putea fi un subiect cu risc de sinucidere în timpul detenţiei, incidente care nu sunt neobişnuite în aceste părţi.

Pentru a descrie în detaliu condiţiile trăite în „Wanno” a fost directorul, fost deţinut al unităţii, Chris Atkins, condamnat în 2016 la 5 ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Tot la Daily Mail, a fost autorul unei serii de mărturii scrise, despre închisoarea în care a stat doi ani. A dat câteva detalii despre Wandsworth: „Ţipete, gâfâituri, gemete, râsete isterice, un fundal continuu care generează anxietate, îngrijorare, dacă nu chiar groază”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici