Video Boşcodeală susţine că acuzaţiile DNA în noul dosar în care a fost trimis în judecată sunt nefondate - VIDEO

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată de DNA într-un noua dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, susţine că acuzaţiile la adresa sa sunt total nefondate.

277 afișări

Boşcodeală este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 de milioane de lei.

Constantin Boşcodeală susţine că terenul pe care este acuzat că l-a schimbat nelegal cu un altul valora mai mult decât cel pe care a fost construit cartierul Orizont, acolo unde locuieşte de altfel primarul buzoian.

"În anul 2001, în baza solicitării mele, prin Ordinul prefectului s-au cerut 33 de hectare din domeniul privat al statului în domeniul privat al municipiului Buzău pentru reconstituirea islazului, cu toate că municipiul Buzău avea de recuperat aproape 400 de hectare de islaz. Terenul mi-a fost predat de stat prin cei doi reprezentanţi ai săi pe care nici nu îi cunoşteam la momentul respectiv. Din 2001, terenul a fost predat către municipalitate şi s-a dat destinaţia de cartier de locuinţe. La acel moment, terenul de la ieşirea spre Bucureşti se vindea de două ori mai mult decât cel pe care s-a construit cartierul Orizont şi în acest sens am depus acte notariale, dar DNA nu a ţinut cont de ele", a declarat Constantin Boşcodeală corespondentului MEDIAFAX.

Mai mult, primarul susţine că Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, care s-a constituit parte civilă în dosar solicitând suma de 11,5 milioane de lei reprezentând valoarea obţinută din exploatarea celor 33 de hectare de teren în perioada 2001-2013, nu ar fi avut nici un drept asupra suprafeţei respective.

Boşcodeală spune a existat un proces civil între municipalitate şi staţiune, pierdut definitiv de staţiune.

"S.C.D.L. nu a avut niciodată acest teren şi, prin hotărârea de înfiinţare din 2004, acest teren nu face parte din terenurile staţiunii, iar Agenţia Domeniilor Statului, care acum s-a constituit parte civilă, mi l-a predat prin cei doi reprezentanţi (Stana Viorica şi Ştefan Elena - n.r.). În plus, cu S.C.D.L. a existat un proces civil pierdut de staţiune tocmai pentru că terenul nu a aparţinut niciodată SCDL, dar cu toate acestea DNA a refuzat să ia în seamă actele şi m-a trimis în judecată", a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Primarul Constantin Boşcodeală a mai fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu, în vara anului 2013, într-un dosar aflat în prezent pe rolul unei instanţe din Braşov. Din anul 2012, de când au început cercetările în cele două dosare, averea primarului Buzăului constituită din peste 200 de hectare de teren arabil, pădure, mai multe imobile şi un autoturism, se află sub sechestru asigurător.

Luni, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Dâmboviţa, ca urmare a admiterii cererii formulate de procurori în sensul desemnării altei instanţe egale în grad cu Tribunalul Buzău, instanţă care era competentă să judece cauza în fond.

Primarul Constantin Boşcodeală a mai fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, în 11 iulie 2013, într-un alt dosar în care este acuzat că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al muncipiului Buzău. Din 2010, el este liderul organizaţiei judeţene PSD Buzău. De-a lungul timpului, a mai fost membru PDL şi ApR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici