Botiş: Agenţiile pentru forţa de muncă vor trebui să organizeze lunar bursa locurilor de muncă

Agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din toate judeţele vor trebui să organizeze lunar burse a locurilor de muncă, altele decât cele specializate, în condiţiile în care multe firme previzionează o creştere a afacerilor, a declarat, vineri, la Bistriţa, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

77 afișări
Imaginea articolului Botiş: Agenţiile pentru forţa de muncă vor trebui să organizeze lunar bursa locurilor de muncă

Botiş: Agenţiile pentru forţa de muncă vor trebui să organizeze lunar bursa locurilor de muncă (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a spus că a venit la Bistriţa pentru a vedea cum funcţionează o bursă organizată din fonduri europene, după care a felicitat Camera de Comerţ şi a îndemnat AJOFM să genereze asemenea burse lunar.

El a precizat că, săptămâna viitoare, va lua decizia ca astfel de burse să se organizeze lunar, mai ales că urmează o perioadă în care angajatorii vor avea nevoie de oameni.

"Am constatat că sunt multe firme care previzionează o creştere a afacerilor şi, în consecinţă, o să aibă nevoie de forţă de muncă. Luni, voi lua această decizie de a transmite tuturor AJOFM-urilor din ţară ca, în fiecare lună, să avem cel puţin o bursă pentru ocuparea locurilor de muncă", a declarat Botiş.

Întrebat dacă bursele lunare vor fi organizate în aceeaşi zi în toată ţara, Botiş a spus că aceasta nu va fi o regulă, AJOFM-urile urmând să decidă perioadele, în funcţie de numărul de angajatori care pot participa într-o anumită zi la bursă şi de cererea de pe piaţă.

"De asemenea, rămân bursele specializate pe care noi le-am stabilit cu ANOFM", a precizat ministrul.

În timpul bursei de la Bistriţa, Ioan Botiş a discutat cu mai mulţi angajatori, dar şi cu angajaţi de la care a aflat problemele cu care aceştia se confruntă.

"Unii angajatori spun că găsesc foarte greu forţă de muncă, alţii ar dori să reducem fiscalitatea. Am luat deja câteva măsuri. Ultima măsură este aceea că se pot reeşalona datoriile pe o perioadă de cinci ani, dar cred că lucrul cel mai important este reducerea contribuţiilor şi o regândire a stimulării pieţei de muncă. La mijlocul anului, cred că în iunie, vom lua această măsură. Până atunci vom lucra la acest pachet", a declarat el.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a organizat, vineri, la Bistriţa, o bursă a locurilor de muncă din fonduri europene, la care au fost prezenţi 24 de angajatori care au oferit 255 de locuri de muncă în instrustria textilă, metalurgică, în activitatea de prestări servicii, transport sau asigurări.

La bursa care nu se încheiase încă au participat sute de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici