Botiş: Echipa de salvatori de la Uricani va fi recompensată

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, duminică, la Petroşani, că echipa de salvatori care i-au recuperat pe cei cinci mineri morţi va fi recompensată şi, pe de altă parte, că se doreşte transformarea unei unităţi socio-medicale din Uricani într-un centru pentru persoane vârstnice.

45 afișări
Imaginea articolului Botiş: Echipa de salvatori de la Uricani va fi recompensată

Botiş: Echipa de salvatori de la Uricani va fi recompensată (Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ministrul a spus că echipa de slavatori a fost formată din 22 de persoane, 15 dintre aceştia coborând în mină. "Au acţionat şi le mulţumesc", a spus Botiş.

Întrebat dacă salvatorii vor fi recompesaţi, Botiş a răspuns: "Cu siguranţă. Cu siguranţă, dar eu ştiu că minerii nu-şi lasă niciodată oamenii în subteran". El a precizat că salvatorii nu s-au aşteptat la cea de a doua explozie de la Uricani, dată fiind diferenţă de opt ore faţă de prima deflagraţie.

Ministrul a mai spus că în cursul zilei se va întâlni cu primarul din Uricani. "Există acolo o unitate medico-socială şi vrem să o susţinem pentru transformarea ei într-un centru pentru persoane vârstnice şi după aceea am o întâlnire cu echipa tehnică a inspecţiei muncii, cea care face evaluarea pe explozia de ieri", a pus ministrul.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici