Botiş: Legile Codului de Dialog Social sunt pregătite, le pun pe tapet când ceilalţi acceptă negocieri

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că cele cinci legi care alcătuiesc Codul de Dialog Social sunt pregătite, iar dacă Guvernul nu îşi va asuma răspunderea pentru acestea el le va trimite Parlamentului.

33 afișări
Imaginea articolului Botiş: Legile Codului de Dialog Social sunt pregătite, le pun pe tapet când ceilalţi acceptă negocieri

Botiş: Legile Codului de Dialog Social sunt pregătite, le pun pe tapet când ceilalţi acceptă negocieri (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Când am prezentat Codul Muncii, am prezentat şi Codul de Dialog Social, Legea patronatului, Legea sindicatelor, Legea privind contractul colectiv de muncă, Legea conflictului de muncă şi Legea CES, dar asta e politica. Mi s-a spus că societatea nu e pregătită să accepte atât de multe transformări şi atât de profunde. Din punctul meu de vedere, aceste legi sunt pregătite. În momentul în care o să aibă capacitatea ceilalţi să accepte negocierile cu mine, o să le pun pe tapet şi, chiar dacă nu o să fie o nouă angajare, toate cele cinci legi le voi trimite Parlamentului", a declarat Ioan Botiş.

Ministrul le-a spus oamenilor de afaceri din Bistriţa, cu care a avut o întâlnire, că este convins că noul Cod al Muncii este bun fiindcă a reuşit să "lovească în anumite mentalităţi".

"Ştiţi ce mi-a întărit credinţa că acest Cod al Muncii este bun? Faptul că a lovit în nişte mentalităţi. Am văzut UGIR 1903 alături de BNS sau Cartel Alfa. Incredibil. Patronatul, o parte din el, era pe aceeaşi baricadă cu sindicatul. O parte din patronate au fost înţelepte şi au susţinut Codul Muncii. Problema aceasta a Codului Muncii este una de mentalitate. Trebuie să reuşim să lămurim oamenii că avem nevoie de performanţă ca să rezistăm în această lume competitivă", a declarat Botiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici