Botiş: Nu exclud nicio varianta legată de concediul pentru creşterea copilului

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, după întâlnirea cu grupul minorităţilor naţionale, că nu exclude niciun fel de variantă în legătură cu concediul pentru creşterea copilului, dar consideră că ar fi mult mai corect să susţină reîntoarcerea la locul de muncă cu un stimulent de 500 lei.

24 afișări
Imaginea articolului Botiş: Nu exclud nicio varianta legată de concediul pentru creşterea copilului

Botiş: Nu exclud nicio varianta legată de concediul pentru creşterea copilului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Ne-am întâlnit cu fiecare grup parlamentar, am discutat de indemnizaţia de creştere a copilului. După aceste discuţii o să primim punctele de vedere ale grupurilor parlamentare. Una din variante am susţinut-o oficial şi pe aceea am prezentat-o eu. E vorba de 12 luni, 600-3400 şi cu stimulent de întoarcere de 500 lei. Pentru mine este important să acord un stimulent de întoarcere la locul de muncă. E practic, filosofia pe care merg şi la Ministerul Muncii, aceea de a stimula piaţa muncii. Este foarte important să creăm locuri de muncă, să susţinem locurile de muncă, pentru că în felul acesta avem contribuabili şi avem de unde să plătim mai departe către asistenţa socială", a afirmat Botiş.

Întrebat dacă nu este de acord cu celelalte variante pentru concediul pentru creşterea copilului, Botiş a spus că el a prezentat o variantă, iar celelalte variante au fost susţineri ale grupurilor parlamentare.

"În momentul în care ei (parlamentarii puterii - n.r.) au prezentat aceste susţineri, trebuie să fac analize să vedem în ce măsură este sustenabilă o asemenea propunere. Deci până la momentul în care nu am o analiză clară pe aceste propuneri nu mă pot pronunţa(...). Nu exclud niciun fel de variantă, dar ca ministru al Muncii consider că ar fi mult mai corect să susţin reîntoarcerea mămicilor la locul de muncă cu un stimulent de 500 lei. În orice condiţii, voi susţine stimularea întoarcerii la locul de muncă, voi găsi soluţii ca acest stimulent să fie consistent pentru cei care vor să se întoarcă la locul de muncă. Acesta este lucrul cel mai important pentru 2011 - crearea de locuri de muncă şi susţinerea acestor locuri de muncă", a adăugat Ioan Botiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici