Botoşani: Inundaţiile au afectat şapte localităţi

Şapte localităţi din judeţul Botoşani au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele 12 ore, fiind evacuate din case 82 de persoane, conform ultimei situaţii transmise, miercuri, de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

173 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Inundaţiile au afectat şapte localităţi

Botoşani: Inundaţiile au afectat şapte localităţi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al ISU Botoşani, ca urmare a ploilor abundente căzute în noaptea de marţi spre miercuri şi a vântului, care a avut intensificări de scurtă durată, în judeţul Botoşani au fost afectate şapte localităţi, respectiv satele Coşula, Şupitca şi Pădureni din comuna Coşula, satul Buhăceni din comuna Truşeşti, satul Balta Albă din comuna Corni, satul Sârbi din comuna Vlăsineşti şi satul Prisăcani din oraşul Flămânzi.

Conform sursei citate, au fost inundate patru case, din care trei în Balta Arsă şi una în Coşula, iar în Balta Arsă a fost avariată o locuinţă.

Cel mai grav afectat a fost satul Coşula, unde au fost evacuaţi din case 62 de localnici. Alte 20 de persoane au fost evacuate din locuinţe la Balta Arsă. Toate persoanele evacuate au fost cazate la Primăria Coşula, respectiv la cantonul silvic din Balta Arsă.

De asemenea, în localitatea Balta Arsă au fost salvate de pompieri şi jandarmi 11 persoane, cinci dintre acestea - doi copii şi trei adulţi - aflându-se într-un tractor surprins de ape între Flămânzi şi Prisacani. În satul Coşula au fost salvate alte şase persoane, între care doi copii, care nu mai puteau să iasă din locuinţe din cauza viiturii.

Totodată, apele au inundat trei drumuri, respectiv DN56A, în comuna Copalău, DC14 A, pe o porţiune de 300 de metri, între Sârbi şi Vlăsineşti,
şi DC56A, pe o porţiune de 25 de metri, în Balta Arsă. Ploile au afectat şi 413 hectare de teren, din care 250 de hectare de teren arabil în satul Sârbi şi trei hectare în Prisacani, şi 160 de hectare de păşune în satul Buhăceni, de pe Valea Jijiei. Totodată, din cauza infiltraţiilor de apă la un post de transformare a energiei electrice din municipiul Botoşani a avut loc un incendiu.

Sursa citată a precizat că un număr de 44 de pompieri şi 14 jandarmi au fost implicaţi în acţiuni de intervenţie la inundaţii, acţionând cu patru autospeciale, cinci autoturisme de teren, două motopompe şi două bărci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici