Braşov: Soţia paramedicului SMURD aflată în comă de 5 luni are nevoie de 50.000 euro pentru tratament

Soţia unui paramedic SMURD din Braşov care, în luna mai, când era însărcinată în opt luni, a fost accidentată pe o trecere de pietoni de un şofer băut, fiind în comă de atunci, are nevoie de peste 50.000 de euro pentru a se trata la o clinică din Viena, ISU Braşov lansând un apel umanitar.

1334 afișări
Imaginea articolului Braşov: Soţia paramedicului SMURD aflată în comă de 5 luni are nevoie de 50.000 euro pentru tratament

Braşov: Soţia paramedicului SMURD aflată în comă de 5 luni are nevoie de 50.000 euro pentru tratament

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au făcut, joi, un apel umanitar pentru a-l susţine pe paramedicul SMURD Laurenţiu Ganea, care are nevoie de peste 50.000 de euro pentru a-şi interna soţia într-o clinică din Viena, Austria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iulia, soţia plutonierului major Laurenţiu Ganea, paramedic SMURD la Secţia de Pompieri Zărneşti, se află de cinci luni în spital, inconştientă, după ce a fost lovit de un autoturism pe o trecere de pietoni. Femeia era însărcinată în luna a opta, iar bebeluşul a murit după câteva zile.

Iulia Ganea, care de la accidentul din 18 mai se află în comă, fiind trasferată de la Spitalul Judeţean Braşov la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, ar putea avea o şansă să-şi revină prin tratament de specialitate la una din clinicile identificate în Austria - UKH Wien Lorenz Böhler sau UKH Wien Meidling.

"Costurile necesare suportării deplasării şi procedurilor specifice depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale familiei salvatorului, cuantumul acestora fiind de aproximativ 50.000 de euro pentru patru-cinci săptămâni de investigaţii şi îngrijiri", se arată într-un comunicat al ISU Braşov.

Cei care doresc să sprijine familia pot face donaţii în contul IBAN RO25RNCB0318029686080001 pe numele Ganea Laurenţiu Florin, anunţă ISU Braşov.

Tot pentru a o ajuta pe Iulia, mai mulţi localnici din Cristian au organizat, în 18 octombrie, când s-au împlinit cinci luni de la accident, un cros caritabil "Aleargă pentru Iulia", la care au participat aproximativ 150 de persoane.

De asemenea, pe site-ul de socializare Facebook a fost lansată o campanie intitulată "Orice pentru viaţa Iuliei", prin care paramedicul SMURD cere ajutor pentru soţia sa.

"Pe 20 septembrie am împlinit un an de la căsătorie. I-am dus trandafiri, sunt florile ei preferate, şi i-am făcut promisiuni. I-am spus că vreau să trăim împreună pînă la bătrâneţe şi să-mi facă cinci copii. Vreau să mă ţin de promisiune. Vreau ca Iulia să mă ţină din nou de mână şi vreau să vadă florile pe care i le aduc mereu. Mă uit la ea şi sper să mă apuce de mână, să-mi zâmbească", a scris Laurenţiu Ganea pe Facebook.

El povesteşte că, uneori, soţia sa are momente când deschide ochii şi pare că îl priveşte, fiind convins că ea îl poate auzi şi simţi, chiar dacă medicii nu îi dau prea multe şanse.

Accidentul a avut loc, în 18 mai, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soţul său. Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, şi-a anunţat colegii să intervină şi a cerut intervenţie de urgenţă şi de la Maternitate pentru a-şi salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliţiei Braşov, în urma impactului, maşina condusă de Liviu Gheorghe Neculicioiu, funcţionar public la Primăria Cristian, a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat şi s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator. Bebeluşul, un băieţel de 2.700 de grame, a murit după două zile de la naştere, la Maternitatea Braşov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

Liviu Neculicioiu, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat preventiv în 21 mai, iar din 22 august a fost plasat în arest la domiciliu.

În 3 august, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămarea fătului.

El şi-a recunoscut vina în faţa judecătorilor, iar în 11 septembrie a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare. Astfel, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru vătămarea fătului. În final, pedeapsa a fost stabilită la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Neculicioiu a primit interdicţia de a mai conduce autovehicule, după ce decizia va fi definitivă.

Totodată, bărbatul are obligaţia să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. El trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru o perioadă de 90 de zile, la Primăria Braşov sau la Fundaţia pentru promovarea sancţiunilor comunitare - Atelierul MFC Braşov.

În ceea ce priveşte daunele morale, instanţa l-a obligat pe asiguratorul inculpatului să plătească soţului femeii, Laurenţiu Ganea, suma de aproximativ 10.000 de lei daune civile şi 60.000 de euro daune morale.

Asiguratorul mai trebuie să plătească cheltuieli judiciare de 2.500 de lei, iar Neculicioiu de 3.000 de lei.

Decizia instanţei nu este definitivă, Parchetul Judecătoriei Braşov contestând-o deja. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Braşov.

Deocamdată, bărbatul, funcţionar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultură, Sport şi Tineret, nu a fost trimis în judecată şi pentru vătămarea Iuliei Ganea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici