Braşov: Trei muncitori au fost răniţi într-o explozie

Trei muncitori au fost răniţi, miercuri, în urma unei explozii produse la o fabrică din Braşov care produce sisteme de securitate auto, deflagraţia survenind unei scântei produse în secţia de airbag-uri, în care se folosesc substanţe explozive.

18 afișări
Imaginea articolului Braşov: Trei muncitori au fost răniţi într-o explozie

Braşov: Trei muncitori au fost răniţi într-o explozie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit colonelului Stelian Răchiţean, şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, explozia, produsă în jurul orei 8.30, a fost cauzată de o scânteie produsă mecanic de un aspirator de pulbere pirotehnică.

"Un muncitor curăţa acest aspirator, fără a respecta normele de protecţie a muncii când s-a produs o scânteie care a provocat explozia. Nu a fost o explozie de mari dimensiuni, dar ea a produs apoi aprinderea unor deşeuri care erau într-un container alăturat", a declarat pentru MEDIAFAX, col. Stelian Răchiţean de la ISU Braşov.

Potrivit sursei citate, explozia a fost urmată de un incendiu de mici dimensiuni, care a fost rapid stins de pompieri, neprovocând pagube materiale însemnate.

În urma exploziei, trei muncitori care se aflau în secţie la ora producerii deflagraţiei au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluaţi de echipajele SMURD şi cele ale Ambulanţei, chemate la faţa locului.

Potrivit şefului ISU Braşov, doar doi din cei trei muncitorii au necesitat internarea, starea lor fiind, în acest moment, stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici