Brâul Maicii Domnului, la Alba Iulia

O parte a brâului Maicii Domnului despre care se spune că are puteri miraculoase, va fi adus, în cursul zilei de sâmbătă, la Arhiepiscopia Alba Iulia, urmând să fie purtat într-un pelerinaj prin mai multe localităţi din judeţele Alba şi Mureş.

3 afișări
Imaginea articolului Brâul Maicii Domnului, la Alba Iulia

Brâul Maicii Domnului, la Alba Iulia

Brâul Maicii Domnului este adus în România de o delegaţie de călugări de la Mănăstirea din Volos (Grecia), urmând ca acest odor sfânt să fie dus în pelerinaj în localităţile: Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj, Sighişoara, Târgu Mureş şi Cristeşti, dar şi la mănăstirile Râmeţ Dumbrava şi Recea. Delegaţia din Grecia va fi condusă de Înalt Prea Sfinţitul Ignatie, Mitropolit de Volos, acesta fiind însoţit de mai mulţi ieromonahi greci.

Câteva sute de credincioşi sunt aşteptaţi să participe, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la procesiunea de primire a brâului Maicii Domnului în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. Procesiunea este programată să înceapă la ora 24.00, când un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Andrei, vor oficia o slujbă specială în cinstea sfântului brâu.

Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, Cinstitul Brâu este cel mai de preţ obiect care a rămas de la Maica Domnului, fiind ţesut chiar de ea din păr de cămilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici