Procurorii DIICOT, percheziţii la Tarom. Suspiciuni de delapidare/ TAROM: Activitatea nu este periclitată. Operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale

DIICOT anunţă, oficial, că procurorii din structura centrală au efectuat percheziţii la sediul unui sindicat din cadrul companiei aeriene TAROM şi au ridicat înscrisuri. De asemenea, au fost efectuate 25 de percheziţii domiciliare în cauza în care sunt cercetate fapte de corupţie şi delapidare.

3792 afișări
Imaginea articolului Procurorii DIICOT, percheziţii la Tarom. Suspiciuni de delapidare/ TAROM: Activitatea nu este periclitată. Operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale

BREAKING Procurorii DIICOT, percheziţii la Tarom: Suspiciune de trafic de piese de avioane

UPDATE DIICOT anunţă, oficial, ridicarea de documente şi percheziţiile de la TAROM

DIICOT anunţă, oficial, că procurorii din structura centrală au efectuat percheziţii la sediul unui sindicat din cadrul companiei aeriene TAROM şi au ridicat înscrisuri. De asemenea, au fost efectuate 25 de percheziţii domiciliare în cauza în care sunt cercetate fapte de corupţie şi delapidare.

„În această dimineaţă, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi au efectuat un număr de 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmboviţa si 1 Braşov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.

De asemenea, în conformitate cu art.170 cod procedură penală, procurorii procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o percheziţie la punctul de lucru al unui sindicat”, au precizat reprezentanţii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

 

UPDATE TAROM: Activitatea nu este periclitată. Operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale

Activitatea TAROM nu este afectată de percheziţiile DIICOT, iar operarea curselor aeriene sunt derulate în condiţii normale, informează reprezentanţii companiei, care subliniază că şi Direcţia Tehnică, structura vizată de anchetă, îşi desfăşoară în continuare activitatea.

„Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale. Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va răspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor”, precizează reprezentanţii Tarom, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, compania Tarom nu poate oferi mai multe informaţii, fiind vorba despre o anchetă în curs.

UPDATE Director general Tarom,după percheziţiile DIICOT: E vorba de predare de înscrisuri pe baza ordonanţă

Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri pe baza unei ordonanţe, iar percheziţiile au vizat doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Cercetarea este cu privire la fapte, mai spune Mezei.

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorii DIICOT efectuează mai multe percheziţii la compania Tarom pentru a ridica documente. Un lider de sindicat şi mai mulţi mecanici sunt vizaţi. Aceleaşi surse au mai precizat că sunt făcute cercetări şi pentru constituire de grup infracţional organizat. Ancheta vizează patrimoniul companiei, fiind ridicate documente de la Direcţia Tehnică.

La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM pentru a verifica, printre altele, regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.

Taguri:
tarom,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici