Bucharest Bike Break: Sute de participanţi, astăzi, la prima cursă de ciclism din zona Casei Poporului

Câteva sute de ciclişti vor pedala sâmbătă, 9 aprilie, la Bucharest Bike Break, prima competiţie de ciclism din zona Casei Poporului din 2016, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX.

804 afișări
Imaginea articolului Bucharest Bike Break: Sute de participanţi, astăzi, la prima cursă de ciclism din zona Casei Poporului

Bucharest Bike Break: Sute de ciclişti participă astăzi la prima cursă de ciclism din zona Casei Poporului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Concursul va începe la ora 10.30, cu o primă cursă dedicată bicicletelor de stradă, iar cea de-a doua cursă - care va lua startul în jurul prânzului - se adresează deţinătorilor de biciclete de teren.

La cele două curse s-au înscris atât amatori, cât şi profesionişti. Teodor Demetriad, fost sportiv de performanţă şi antrenor de fitness, este unul dintre campionii care va lua startul la Bucharest Bike Break. Lui i se alătură Estera Ana Maria şi Leonard Barbu, care în 2015 au pedalat 10.000 de kilometri, respectiv 15.000 kilometri, şi asta doar la antrenamentele oficiale. Estera a participat la 22 de curse în 2015, fiind declarată Queen of Road şi Queen of Mountain la două dintre aceste competiţii. Cei trei vor concura la Bucharest Bike Break la categoria Elite, cea dedicată profesioniştilor. Bineînteles, vor exista mai multe clase de concurs, diferenţiate după mai multe criterii: profesionişti sau amatori fiind doar unul dintre ele.

Tot un campion, însă un campion al vieţii sănătoase şi al mişcării, el neavând în palmares competiţii câştigate sau un renume în domeniu, este şi cel mai în vârstă competitor la Bucharest Bike Break. Seniorul zilei de 9 aprilie are 68 de ani, iar ciclismul este doar un hobby.

Traseul este unul cu un grad mediu de dificultate. Startul se dă din alveola Parcului Izvor spre Bulevardul Naţiunilor Unite, se merge pe strada Izvor, se trece prin Piaţa Arsenalului, se continuă pe Calea 13 Septembrie. Cicliştii întorc în Piaţa Francofoniei pentru a se îndrepta pe acelaşi traseu către punctul de finish din Parcul Izvor. Competitorii vor primi câte un premiu pentru fiecare tură de traseu, motto-ul competiţiei fiind: “Mai mult efort, mai multe premii”.

În zona Casei Poporului vor exista restricţii de circulaţie sâmbătă, 9 aprilie 2016, în intervalul orar 08.00-16.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici