Bucura-Oprescu: 3,6 milioane de copii şi tineri vor primi alocaţii mai mari

Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale şi la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

447 afișări
Imaginea articolului Bucura-Oprescu: 3,6 milioane de copii şi tineri vor primi alocaţii mai mari

Bucura-Oprescu: 3,6 milioane de copii şi tineri vor primi alocaţii mai mari

Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs, potrivit unei postări pe paguina de Facebook a Ministerului Muncii.

„3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Astfel, alocaţiile vor creşte după cum urmează:
- de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale;
- de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Conform execuţiei preliminare a bugetului, #MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici