Bucureştenii ar putea rămâne fără căldură în apartamente

Producătorul de energie electrică şi termică al Capitalei - Electrocentrale Bucureşti susţine că a fost avertizat cu oprirea alimentării cu gaze, întrucât are datorii către furnizorul WIEE, ceea ce ar genera reducerea agentului termic şi a apei calde către bucureşteni.

20 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii ar putea rămâne fără căldură în apartamente

Bucureştenii ar putea rămâne fără căldură în apartamente

Producătorul de energie electrică şi termică al Capitalei - Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) anunţă reducerea cantitatăţii energiei termice pentru populaţie, după ce furnizorul de gaze naturale importate a transmis societăţii o notificare prin care anunţă reducerea cantităţii de materie primă.

"Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) are datorii de câteva zeci de milioane de dolari către furnizorul de gaz WIEE, care a avertizat că este forţat să oprească alimentarea, dacă suma restantă nu va fi plătită. WIEE asigură cota obligatorie de gaze din import din cosul de gaze necesar printre altele producerii energiei termice pentru Bucureşti", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul comercial al ELCEN, Irina Duică.

Astfel, directorul comercial a explicat că ELCEN nu-şi poate plăti datoria către furnizorul de gaze naturale din import pentru că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are datorii de aproximativ 86 de milioane de dolari, suma cuprinzând atât datoriile RADET Bucureşti, cât şi RADET Constanţa.

"Avem datorii de aproximativ 86 de milioane de dolari. Am fost informaţi de către furnizorul de gaze naturale din import că ne vor trimite o notificare oficială şi că ne vor limita furnizarea de gaze", a mai spus Irina Duică.

Deşi directorul comercial al ELCEN, Irina Duică, afirmă că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice are datorii de aproximativ 86 de milioane de dolari, şeful RADET a Capitalei Virgil Ramba spune că a respectat planul de plată şi că a achitat deja 70 de milioane de lei din rata stabilită de 141 de milioane de lei pe lună.

Potrivit directorului comercial al ELCEN, datoriile RADET Bucureşti sunt în prezent în sumă de 767 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea energiei termice furnizată pe parcursul unui întreg an, în timp ce datoriile RADET Constanţa reprezintă contravaloarea energiei termice furnizate pe o periadă de un an şi jumătate.

În replică, directorul RADET Bucureşti, Virgil Ramba, susţine că în urma înţelegerii cu reprezentanţii ELCEN a fost făcut un plan de plată a datoriilor, conform căreia de la 1 noiembrie şi până la 1 aprilie, în fiecare lună regia va plăti către societatea producătoare de energie electrică şi termică o sumă de 141 de milioane de lei.

"Pentru luna noiembrie, am achitat deja 70 de milioane de lei, urmând ca până la 1 decembrie să achităm şi cealată sumă pentru că avem aceşti bani", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Virgil Ramba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici