Bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii de pe imobile ar putea fi amendaţi cu până la 2000 de lei

Bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii de pe acoperiş şi nu îşi curăţă zăpada din faţa locuinţei sau a magazinului în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii ar putea fi sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 2.000 de lei, prevederile urmând să fie supuse aprobării în CGMB.

55 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii de pe imobile ar putea fi amendaţi cu până la 2000 de lei

Bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii de pe imobile ar putea fi amendaţi cu până la 2000 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Primăria Capitalei arată că proiectul "Norme de salubrizare şi igenizare a municipiului Bucureşti" urmează să fie supus dezbaterii consilierilor generali.

Potrivit proiectului, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, să îndepărteze ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor şi să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea.

Persoanele fizice care nu respectă aceste dispoziţii vor fi amendate cu sume cuprinse între 200 de lei şi 500 de lei.

Totodată, proiectul prevede amenzi cuprinse între 500 de lei şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

În ultima perioadă, primarul general Sorin Oprescu a făcut apel la bucureşteni de mai multe ori, în Comandamentele de iarnă, să cureţe ţurţurii de la acoperişurile imobilelor şi de la balcoane.

Totodată, Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor, Luxten şi RATB să cureţe ţurţurii de gheaţă de pe stâlpii de iluminat public şi cei ai regiei de transport, precum şi din interiorul pasajelor.

Inspectorii municipali au avertizat şi au amendat mai mulţi agenţi economici şi asociaţii de proprietari şi de locatari care nu şi-au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici