Bucureştenii vor plăti o taxă pentru apă uzată de 10 bani pe metrul cub

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se instituie taxa municipală pentru apă uzată, valoarea acesteia fiind stabilită la zece bani pentru fiecare metru cub de apă uzată produsă.

138 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii vor plăti o taxă pentru apă uzată de 10 bani pe metrul cub

Bucureştenii vor plăti o taxă pentru apă uzată de 10 bani pe metrul cub

Potrivit proiectului de hotărâre, taxa pentru apă uzată este menită să acopere împrumuturile contractate de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru realizarea staţiei de epurare de la Glina.

Astfel, taxa municipală pentru apă uzată va fi calculată şi actualizată anual, urmând să fie percepută după 60 de zile de la adoptarea proiectului. Taxa va fi aplicată până la plata integrală a sumelor datorate de municipalitate şi va percepută persoanelor fizice şi juridice care au canalizare de la Apa Nova Bucureşti.

În conformitate cu prevederile proiectului, taxa va fi aplicată volumului total de apă uzată facturată de Apa Nova, societate care va colecta pentru PMB sumele aferente, pentru anul 2008 valoarea taxei fiind stabilită la 0,10 lei.

Potrivit secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, taxa pentru ape uzate trebuie pusă în aplicare până în data de 5 decembrie 2008, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse de Comisia Europeană pentru acordarea fondurilor nerambursabile necesare realizării staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina.

"Am urmărit acest proiect încă de la început, în calitate de coordonator al fondurilor de preaderare la nivel naţional, fiind vorba în acest caz de o condiţie esenţială pentru realizarea unui obiectiv în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici