Bucureşti: Construcţii ilegale demolate şi 28 de persoane evacuate în cartierul Baicului

Zece construcţii ilegale din cartierul Baicului au fost demolate, joi dimineaţă, de angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 2 şi 28 de persoane, printre care şi nouă copii, care locuiau în acestea au fost evacuate.

45 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Construcţii ilegale demolate şi 28 de persoane evacuate în cartierul Baicului

Bucureşti: Construcţii ilegale demolate şi 28 de persoane evacuate în cartierul Baicului (Imagine: Mediafax Foto)

Două din cele 28 de persoane evacuate au fost arestate după ce inspectorii Poliţiei Comunitare au găsit la inventarierea bunurilor şi un pistol deţinut ilegal.

Cinci din cele 10 locuinţe au fost ridicate pe terenuri proprietate particulară, în timp ce celelalte cinci au fost construite pe domeniul public al Capitalei.

Inspectori ai Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 au identificat persoanele care locuiau fără forme legale în clădirile improvizate şi realizate din materiale recuperate din gropile de gunoi, iar angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au făcut o anchetă în urma căreia 12 persoane vor beneficia de servicii oferite de adăposturile sociale de urgenţă, iar alte două vor fi plasate într-un centru maternal. Totodată, nouă copii vor fi asistaţi în Centrul de Primire "Cireşarii" şi în Adăpostul pentru Copiii Străzii "Dănilă Prepeleac".

Potrivit autorităţilor locale ale sectorului 2, acţiunea a urmărit respectarea dreptului de proprietate pentru locuitorii zonei şi pregătirea terenului pentru începerea lucrărilor de introducere a reţelelor edilitare de apă şi canalizare, precum şi asfaltarea străzilor, investiţii ce vor fi începute în luna august, de către Primăria Sectorului 2.

De asemenea, edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, a solicitat Direcţiei de control din cadrul Primăriei să identifice toate construcţiilor din zona respectivă ridicate fără autorizaţie. Astfel, proprietarii clădirilor ridicate în urmă cu mai mulţi ani pe terenuri proprietate privată vor fi ajutaţi să intre în legalitate, în timp ce construcţiile ridicate ilegal vor fi demolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici