Bugetul Ministerului Justiţiei, suplimentat cu 23 de milioane lei la Comisiile juridice ale Parlamentului

Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat favorabil bugetul prevăzut pentru Ministerul Justiţiei, cu un amendament admis al PNL, care prevede suplimentarea cu 23 de milioane de lei prin diminuarea bugetului Ministerul Finanţelor.

413 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Justiţiei, suplimentat cu 23 de milioane lei la Comisiile juridice ale Parlamentului

Bugetul Ministerului Justiţiei, suplimentat cu 23 de milioane lei la Comisiile juridice

”Ministerul justiţiei are prevăzut pentru 2019 în proiectul de buget venituri şi cheltuieli care asigură funcţionarea normală şi desfăşurarea în condiţii normale a activităţii atât a aparatului propriu al Ministerului Justiţiei şi al direcţiilor pe care le coordonează şi care funcţionează în subordinea MJ, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea funcţionării şi administrării sediilor instanţelor judecătoreşti care, aşa cum ştiţi, intră în competenţa MJ. Fondurile alocate asigură plata drepturilor salariale şi a altor categorii de personal încadrate în sistem la data de 31 decembrie 2018, inclusiv promoţiile de judecător şi grefier care vor fi încadraţi în primele luni ale anului 2019, respectiv 123 de posturi de auditori de justiţie şi 70 de grefieri absolvenţi ai Şcolii de grefieri”, a declarat în şedinţa comisiilor juridice secretarul de stat din MJ Mariana Moţ.

Comisiile juridice au acceptat un amendament propus de PNL.

„Propunem majorarea sumei cu 23.000 mii lei, de la 37.000 mii de lei la 60.000 mii lei Sursă de finanţare- Se asigură prin diminuarea cu 23.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr 3/65 Ministerul Finanţelor Publice, Acţiuni Generale”, prevede amendamentul liberalului Daniel Fenechiu, admis în Comisiile juridice ale Parlamentului.

Suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei va fi adusă ajutorului public judiciar.

„Insuficienţă bugetară a asitenţei judiciare este din ce în ce mai evidentă de la an la an”, motivează liberalul.

Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat, luni, proiectul de buget şi pentru alte ministere şi instituţii, precum CSM, CCR, Avocatul Poporului, ICCJ, Consiliul Legislativ, dar şi Ministerul Public, CNSAS, ANI, dar şi Inspecţia Judiciară şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici