Bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, avizat de comisiile de administraţie

Comisiile reunite de administraţie ale celor două Camere au avizat, marţi, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, aprobând 70 de amendamente depuse de parlamentari.

20 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, avizat de comisiile de administraţie

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Senatorii şi deputaţii au fost de acord şi cu propunerile de modificare a bugetului pe care ministerul le-a negociat cu Finanţele, pe care şi le vor însuşi şi înainta ca amendamente către comisiile de buget-finţe.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a precizat, în şedinţa comună a comisiilor de Administraţie, că bugetul ministerului vizează proiecte mari, ce ţin de protecţia mediului şi de acţiuni general-economice, dar şi de programe de investiţii.

El a precizat că există un program de management al resurselor de apă, care a primit în 2010 suma de 792 milioane de lei, mai mult decât anul trecut, în timp ce programul privind protecţia mediului a primit 693 milioane de lei, în creştere faţă de 2009.

Borbely a mai spus că vor fi alocate fonduri doar acelor localităţi care dezvoltă proiecte cu un deadline cât mai strict, el apreciind că este necesară respectarea regulilor UE referitoare la proiectele de mediu.

Ministrul Mediului s-a plâns de existenţa multor programe lăsate de "izbalişte", el indicând zona silviculturii ca fiind una sensibilă. Borbely a precizat că se va opune tăierilor ilegale şi că îşi doreşte să se termine cu mentalitate că "în silvicultură salariile sunt mici, dar pădurea e mare".

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că nu este convins "101%" că în cazul investiţiei de la Roşia Montana se va asigura protejarea mediului şi a adăugat că a primit o scrisoare de la investitori, cu care va sta de vorbă.

Ministrul a mai arătat că va insista pe lângă Ministerul Economiei şi Adriean Videanu, cu care va avea o discuţie pe această temă, ca suma obţinută din vânzarea certificatelor CO2 să revină ministerului Mediului.

El a mai arătat că în judeţul Tulcea va implica doi consilieri ai săi, unul permanent şi altul care va face naveta între Bucureşti şi această zonă, pentru a avea toate datele despre zonă şi despre lucrurile legate de rezervaţia biosferei Deltei Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici