Buzău: Doi agenţi de la Serviciul Permise, cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie

Doi agenţi de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări, aflat în subordinea Prefecturii Buzău, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie, fiind suspectaţi că primeau combustibil pentru maşinile personale de la cursanţii unei şcoli de şoferi pentru a le înlesni obţinerea permiselor.

654 afișări
Imaginea articolului Buzău: Doi agenţi de la Serviciul Permise, cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie

Buzău: Doi agenţi de la Serviciul Permise, cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie (Foto: Shutterstock)

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, doi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Buzău sunt urmăriţi penal, fiind suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

De asemenea, în acest caz s-a început urmărirea penală faţă de patronul unei cunoscute şcoli de şoferi din Buzău, dar şi faţă de mai mulţi candidaţi la examenul de obţinere a permisului auto.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2013 - iunie 2015, administratorul unei şcoli de şoferi din Buzău, care este şi instructor auto, a alimentat în mod repetat cu combustibil autoturismele personale sau folosite de doi agenţi examinatori, achitând contravaloarea carburantului cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, în scopul promovării de către cursanţii de la şcoala de şoferi a probei practice de obţinere a permisului de conducere categoria profesionişti, precum şi pentru asigurarea unui procent ridicat de promovabilitate al şcolii.

Conform procurorilor, în unele situaţii, instructorul auto a instigat chiar candidaţii să alimenteze maşinile agenţilor examinatori, facilitându-le accesul la autovehiculele parcate în incinta şcolii.

De asemenea, el a pretins şi a primit o sumă de bani de la un candidat, investigator sub acoperire, pentru a-i facilita promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere categoria C.

În aceeaşi perioadă, cei doi agenţi examinatori au acceptat în mod repetat alimentarea maşinilor personale cu combustibil în valoare de 100-500 de lei, alimentare efectuată la iniţiativa instructorului auto ai cărui cursanţi susţineau proba practică chiar cu poliţiştii menţionaţi. Totodată, procurorii susţin că unul dintre agenţii vizaţi de anchetă, la începutul anului 2014, a facilitat promovarea probei practice de către o candidată în schimbul unei cantităţi de combustibil cu care şi-a alimentat autoturismul, fără a achita contravaloarea.

De asemenea, acelaşi agent, în primele luni ale anului 2014, în schimbul unor alimentări cu combustibil ale autoturismului propriu, la instigarea altor suspecţi, a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul SPCRPCIV Buzău - Compartimentul Înmatriculări şi ai Serviciului Rutier Buzău, pentru neluarea unor măsuri legale sau încălcarea unor atribuţii de serviciu.

Cei trei inculpaţi au fost puşi sub control judiciar, alte şase persoane fiind urmărite penal, în calitate de suspecţi, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale pentru fapte de corupţie sau fapte conexe faptelor de corupţie.

Serviciul de Permise şi Înmatriculări se află în subordinea Prefecturii Buzău, iar prefectul George Sava spune că acei doi agenţi suspectaţi de fapte de corupţie nu îşi mai desfăşoară activitatea la partea de examinări pentru obţinerea permisului auto, după începerea anchetei, ei făcând alte activităţi în cadrul aceluiaşi serviciu.

În situaţia în care vor fi condamnaţi, raporturile de muncă ale acestora cu instituţia vor înceta, a precizat prefectul George Sava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici