Buzău: Două eleve, rănite în curtea unei şcoli, după ce mai multe lemne s-au prăbuşit peste ele

Două eleve de opt ani au fost rănite, marţi dimineaţă, în timp ce se aflau în curtea şcolii generale din localitatea buzoiană Cernăteşti, după ce s-ar fi urcat pe o stivă de lemne, acestea prăbuşindu-se peste fetiţe.

240 afișări
Imaginea articolului Buzău: Două eleve, rănite în curtea unei şcoli, după ce mai multe lemne s-au prăbuşit peste ele

Spital (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Una dintre cele două eleve este în comă indusă şi va fi transferată cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti.

Potrivit asistentului şef al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, Luminiţa Turcu, fetiţa are traumatism cranio-cerebral şi traumatism toraco-abdominal, medicii de la unitatea buzoiană decizând ca pacienta, aflată în comă indusă, să fie transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Cealaltă fetiţă rănită în curtea şcolii are un traumatism deschis la un picior, starea ei fiind stabilă. Copila a rămas internată în secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean Buzău.

Inspectorul şcolar general adjunct Mariana Davidescu a declarat că la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău s-a decis constituirea unei comisii speciale formate din trei inspectori, care urmează să stabilească cine este responsabil pentru producerea incidentului.

La ora transmiterii acestei ştiri, inspectoprii se află la şcoala din localitatea Cernăteşti, unde discută cu profesorii şi cu directorul unităţii de învăţământ.

De asemenea, poliţiştii se află la şcoala din Cernăteşti, unde fac o anchetă.

Potrivit localnicilor, incidentul nu ar fi singular. Astfel, în urmă cu aproape o săptămână, un elev a fost pe punctul de a fi rănit după ce aceeaşi stivă de lemne s-ar fi urnit din loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici