Ca în Evul Mediu. Anchetă la un cămin de bătrâni din Gorj, unde o femeie ar fi fost muşcată de ŞOBOLANI

O femeie de 77 de ani, internată în Complexul de îngrijire şi asistenţă de la Suseni, judeţul Gorj, acuză că a fost muşcată de şobolani în centru. Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au deschis anchete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1675 afișări
Imaginea articolului Ca în Evul Mediu. Anchetă la un cămin de bătrâni din Gorj, unde o femeie ar fi fost muşcată de ŞOBOLANI

Ca în Evul Mediu. Anchetă la un cămin de bătrâni din Gorj, unde o femeie ar fi fost muşcată de ŞOBOLANI

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au început cercetările, după ce au fost publicate, pe Facebook, imagini şocante cu o bătrână internată la căminul din Suseni, cu precizarea că femeia ar fi fost muşcată de şobolani. În acest caz este deschis, de marţi, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"La data de 20 noiembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la articolul publicat pe o reţea de socializare, potrivit căruia o bătrână internată la un complex de îngrijire şi asistenţă, din localitatea Suseni, ar fi fost muşcată de şobolani. Poliţiştii s-au deplasat la complexul din Suseni, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, femeia, de 77 ani, din comuna Dăneşti, internată în centrul de îngrijire, ar fi căzut din pat, ocazie cu care s-ar fi lovit în zona feţei. Victima prezintă escoriaţii şi vânătăi la nivelul antebraţelor şi încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care, la faţa locului s-a solicitat prezenţa unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Şi reprezentanţii DGASPC Gorj au anunţat că fac verificări, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

"Am evaluat situaţia, am discutat cu medicul acestei instituţii şi cu şeful centrului, care a precizat că bătrâna este posibil să fi căzut din pat şi să se fi lovit. Este exclus, din punctul lor de vedere, să fie muşcată de vreun şoarece, şobolan. Am dispus o comisie de disciplină care să verifice aceste aspecte şi în urma concluziilor voi lua măsurile care se impun", a precizat, pentru MEDIAFAX, Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Conducerea instituţiei a mai precizat că ultima deratizare s-ar fi facut pe 5 noiembrie, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Femeia de 77 ani este internată în centrul de la Suseni este în stare critică, fiind în fază terminală a unei boli grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici