CAB: Deşi şedinţele au fost suspendate, soluţionarea dosarelor nu a fost perturbată

Toate dosarele aflate pe liste la Curtea de Apel Bucureşti, joi, au fost soluţionate, astfel că activitatea acestei instanţe nu a fost perturbată de acţiunea magistraţilor care au suspendat şedinţele, a spus, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, judecătorul Daniel Grădinaru.

16 afișări
Imaginea articolului CAB: Deşi şedinţele au fost suspendate, soluţionarea dosarelor nu a fost perturbată

CAB: Deşi şedinţele au fost suspendate, soluţionarea dosarelor nu a fost perturbată (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Judecătorul Daniel Grădinaru a arătat că, deşi mai toate şedinţele de judecată au fost suspendate de către magistraţi pentru diverse perioade de timp, până la sfârşitul programului, toate dosarele aflate pe rol, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, au fost dezbătute şi soluţionate.

Magistratul a arătat că nu se poate considera că activitatea acestei instanţe a fost perturbată, arătând că susţinerea ministrului Justiţiei în scrisoarea pe care a transmis-o joi preşedinţilor de instanţe este "exagerată".

Astfel, Grădinaru a arătat că, deşi Predoiu a cerut, în scrisoarea deschisă pe care a adresat-o, în urmă cu o zi, preşedinţilor de instanţe ca magistraţii să nu mai "întrerupă" activitatea, nu se poate vorbi de o întrerupere a activităţii de judecată. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti a subliniat că magistraţii nu au intrerupt activitatea, ci doar au suspendat-o, lucru pentru care niciun judecător nu poate fi tras la răspundere.

Cătălin Predoiu le-a spus, joi, preşedinţilor instanţelor, într-o scrisoare deschisă, că au datoria "morală şi legală" să-şi respecte statutul şi să facă respectată condiţia de magistrat nu numai prin proteste, ci şi prin disciplina impusă în instituţiile pe care le conduc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici